Våra bröd

 

Levainbröd

Levain betyder surdeg på franska. Det optimala levainbrödet är det som har stora lufthål och är lätt och luftigt. Brödet får en lite nötaktig karaktär av gräddningen. Passar utmärkt att rosta eller göra bruschetta på. Vår levain är bakad på ekologiskt vetemjöl från Limabacka och görs på vår surdeg. Surdegen matas varje kväll för att sedan få stå ett dygn och mogna och utveckla sina smaker innan vi använder den.
 

Baguette

Till vår baguette använder vi en kombination av surdeg och jäst, med syftet att få fram ett lätt och luftigt inkråm tillsammans med smak och karaktär av surdegen. Att få fram en bra baguette kräver stort hantverkskunnande och intuition. Perfekt som brytbröd till sommarens skaldjur och höstens soppa.
 

Danskt råg

Ett riktigt danskt rågbröd - osötat, grovt och syrligt. Vi börjar med att göra en skållning på krossad råg, solrosfrön och linfrön. Därefter blandar vi skållningen med surdeg, rågmjöl, lite vetemjöl, salt och vatten.  Vi använder själva detta bröd till avokadomackan på våra kaféer, men det funkar även perfekt till smörrebröd eller starkare ostar.
 

Dinkel

Dinkel är en äldre vetesort som har lite högre näringsvärde och en något nötigare karaktär. Detta bröd är bakat på både siktad dinkel och fullkornsdinkel. Vi tillsätter även hela, kokta dinkelkorn både för nyttighetens- men även hållbarhetens skull. Ett lite lyxigare och nyttigare vardagsbröd. 
 

Ört

Ett formbakat bröd med focacciakaraktär bakat på surdeg, vetemjöl, salt och vatten. Dessutom tillsätter vi en blandning av rosmarin, timjan, grana padano och olivolja. Ett jättegott bröd att ha vid sidan om maten som har en egen tydlig karaktär och egentligen inte behöver så mycket till.
 

Hasselnöt

Ett bröd med massa gott i! Hasselnötter, russin, pumpafrön, solroskärnor, sirap och yoghurt. Bakas på bikarbonat och vetemjöl samt dinkelmjöl — både fullkorn och siktat. Med dess syrliga, söta och nötiga karaktär är det en bra ersättare för scones på söndagens frukostbord.
 

Valnöt

Ett lyxigt bröd till helgen! Surdeg, vete, råg, valnötter, salt och vatten. Detta brödet är en väldigt bra kompis till lagrad ost och marmelad.
 

Lant

Ett perfekt vardagsbröd, med en viss syrlighet i smaken. Bakat på både vete och råg. Passar bra till frukostmackan, matsäcksmackan, lunchmackan, mellismackan, kvällsmackan och nattamackan. Ni fattar grejen.
 

Frö

En riktig favorit. Genomsyrat av rostade lin- och sesamfrön med en nötig karaktär. Bakat på surdeg, vete, salt och vatten. Supergott att rosta.
 

Brioche

Klassiskt franskt bröd fullproppat med godsaker som smör och ägg och även lite råsocker. I övrigt innehåller det vetemjöl, fullkornsdinkel, salt, jäst och vatten. Brödet kalljäses över natten för att ge det en ökad syrlighet som fint balanserar sötman i brödet. 

 

 

SÖTT

Vi bakar även sötsaker varje dag och något vi känner lite extra för är våra bullar: kanel- och kardemumma. Bakade med mycket svenskt smör och massa kärlek. Utöver det bakar vi morotskaka, brownie, småkakor och andra godsaker till våra kaféer.