Våra bröd

Levainbröd

Levain betyder surdeg på franska. Det optimala levainbrödet är det som har stora lufthål och är lätt och luftigt. Brödet får en lite nötaktig karaktär av gräddningen. Passar utmärkt att rosta eller göra bruschetta på.

Vår levain är bakad på ekologiskt vetemjöl från Limabacka och görs på vår surdeg. Surdegen matas varje kväll för att sedan få stå ett dygn och mogna och utveckla sina smaker innan vi använder den.

 

Baguette

Vår populära baguette bakar vi med ett tillvägagångssätt som kallas för Poolish. Det innebär att vi sätter en fördeg bestående av lite jäst, vetemjöl och vatten som vi låter stå i 12-16 timmar. Vi blandar sedan i mer mjöl och salt, formar det och bakar av det. Detta skapar en fantastiskt luftig baguette som passar perfekt som brytbröd till sommarens skaldjur och höstens soppa.

 

Rågbröd

Detta är ett formbakat bröd bakad på rågsurdeg, mestadels rågmjöl och lite vetemjöl, samt vatten. Toppad med rågflingor. Med sitt syrliga inre har detta bröd lång hållbarhet och passar bra på frukostbordet, eller bara precis som det är, när som helst på dygnet, med en klick smör.

 

Mörkt rågbröd

Även detta är ett formbakat bröd bakad på rågsurdeg. Det innehåller även rågmjöl, sirap och vår fröblandning bestående av havregryn, pumpafrön, solroskärnor och linfrön. Lite mildare och sötare i smaken är rågbrödet.

 

Kummin

Detta runda bröd kalljäser på rågsurdeg, men bakas sedan med vetemjöl. I slutet av bakningen viker vi försiktigt in kumminfröna. Den runda formen gör att detta bröd håller sig färskt väldigt länge. Avnjutes bäst med en kryddig ost och en god ale.

 

Dinkellimpa 

Detta fullkornsbröd har visat sig väldigt populärt. Vi jäser det på vetesurdeg och bakar det sedan med 62% dinkel och 38% Limabackas vetemjöl. Dinkel är ett gammalt sädesslag som påminner oss om den smaken som bröd hade förr — något syrlig, grov i munkänslan och knaprigt yttre.

 

Frukt 

En riktig going fullproppad med aprikos, russin, fikon, havregryn, pumpafrön, solroskärnor och linfrön. Bakad på rågsurdeg och lite jäst samt 100% rågmjöl. Jäses fristående vilket skapar ett ovalt, lite lägre bröd. Med sin sötma är detta ett perfekt bröd till olika ostar. Lång hållbarhet och skärs gärna tunt.

 

Örtbröd

Bakat på vetemjöl, med vetesurdeg och får kalljäsa mellan 12-18 timmar. Vi toppar med en örtolja av rosmarin, timjan samt parmesan och flingsalt. Liknande smakkaraktär som vår levain. Ett perfekt bröd till tex ceasar sallad.

 

Hasselnötsbröd

Ett bröd med massa gott i! Hasselnötter, russin, pumpafrön, solroskärnor, sirap och yoghurt. Bakas på bikarbonat och vetemjöl samt dinkelmjöl — både fullkorn och siktat. Smakar nästan som en muffin och kan vara en ersättare för scones på söndagens frukostbord.

 

Knäckebröd

Knäckebröd på vårt sätt. Bakat på rågsurdeg och bikarbonat samt innehållande rågmjöl, havregryn, pumpafrön, solroskärnor och linfrön. Toppad med flingsalt. Perfekt sälta och mycket frö i eftersmaken.

 

SÖTT

Vi bakar även sötsaker varje dag och något vi känner lite extra för är våra bullar: kanel- och kardemumma. Bakade med mycket svenskt smör och massa kärlek. Utöver det bakar vi morotskaka, brownie, småkakor och andra godsaker till våra kaféer.