Nu har vi rostat kaffe i tio år — kom och fira med oss!

Vad // da Matteo — 10 years of roasting: bryggbar, föreläsningar, kaffeproducenter på besök, tävlingar, provningar mm
När // Lördag 7 oktober kl 11-17
Var // da Matteos festivaltält på Magasinsgatans parkering i Göteborg
Mer info // Här

För tio år sedan öppnade vi vårt andra kafé och satte även in en kafferost och  började rosta kaffe. Att rosta kaffe mitt i stan var för oss inte bara en dröm och ett naturligt steg i vår företagsutveckling, utan även återtagandet av ett hantverk in till staden. Innerstaden började dofta kaffe igen. Detta kombinerade kafé och rosteri låg i hörnet Vallgatan/Magasinsgatan - en plats i staden som inte hade börjat blomma. Det var folktomt och skumt när mörkret föll på. Nu, tio år senare, är det en av Göteborgs mest populära platser som både göteborgaren och turisten har kommit att älska.

Mycket har också hänt i specialkaffebranschen under dessa tio år. Vårt rosteri var Göteborgs första specialkafferosteri, och ett av de första i Sverige att starta. Med mer än 10 000 timmar vid rosten, vinster i olika tävlingar och kunder över hela världen — så är det dags att fira tycker vi!

Lördagen den 7 oktober sätter vi upp ett festivaltält på Magasinsgatans parkering, mitt emellan kaféet där vi började rosta och där vi rostar nu. Tältet är öppet mellan kl 11 och 17 och kommer fyllas med en bryggbar där du kan dricka kaffe från olika internationella rosterier, föreläsningar av Tim Wendelboe och Morten Wennersgaard, besök av tio kaffeproducenter från Costa Rica, olika kaffetävlingar där vem som helst kan delta, en butik full av kaffeutrustning från olika varumärken som Espressogear representerar och mycket mer. Läs mer om eventet här. Inga biljetter behövs — bara att dyka upp! Välkommen!
 

    Coffee packaging da Matteo

Coffee packaging da Matteo    Coffee packaging da Matteo