Vi vann fyra svenska kaffemästerskap 2017

Mellan 22-25 februari 2017 hölls SCAE Sweden Coffee Fest och årets svenska kaffemästerskap tog plats där. da Matteo vann och placerade oss så högt upp på prispallen som vi kunde i alla fyra tävlingar vi ställde upp i. Vi kom hem med fyra första pris, två andra pris, två tredje pris och ett fjärde pris. Filip, Albin, Steven, Clara, Markus, Gabbi och Christofer har gjort oss alla på da Matteo så otroligt stolta. Dem är fantastiska baristor, men ännu mer är dem fantastiska kollegor och vänner. Dem har putsat varandras kannor, sorterat varandras kaffe, burit varandras kvarnar, lyssnat på varandras presentationer och smakat smakat smakat varandras kaffe - inte bara denna helgen, utan under flera månaders träning.

Vi på da Matteo har varit med sedan man började tävla i kaffe - tävlat, dömt, organiserat, satt regelverk - i Sverige och internationellt. Vårt engagemang i tävlingarna har varit fundamentalt för att vi ska befinna oss där vi är idag. Dessa senaste framgångar är ett resultat av detta engagemang.

I juni åker vi till Budapest för att tävla i World Brewers Championship, World Latte Art Championship samt World Cuptasters Championship. I november åker vi till Seoul för att tävla i World Barista Championship. Följ vår resa dit på Instagram.

 

da Matteos tävlingsframgångar 2017

1:a pris Swedish Barista Championship - Steven Moloney
1:a pris Swedish Latte Art Championship - Clara Drake Pihlgren
1:a pris Swedish Brewers Championship - Albin Frid
1:a pris Swedish Cuptasters Championship - Markus Vestergaard
2:a pris Swedish Brewers Championship - Gabriella Runesson
2:a pris Swedish Cuptasters Championship - Albin Frid
3:a pris Swedish Brewers Championship - Filip Odeholm
3:e pris Swedish Cuptasters Championship - Christofer Landström
4:e pris Swedish Cuptasters Championship - Clara Drake Pihlgren

 

Presskontakt
Pernilla Olow Gard
+46 735 16 33 61
pernilla@damatteo.se