Vi vann fyra svenska kaffemästerskap 2017

Mellan 22-25 februari 2017 hölls SCAE Sweden Coffee Fest och årets svenska kaffemästerskap tog plats där. da Matteo vann och placerade oss så högt upp på prispallen som vi kunde i alla fyra tävlingar vi ställde upp i. Vi kom hem med fyra första pris, två andra pris, två tredje pris och ett fjärde pris. Filip, Albin, Steven, Clara, Markus, Gabbi och Christofer har gjort oss alla på da Matteo så otroligt stolta. De är fantastiska baristor, men ännu mer är de fantastiska kollegor och vänner. De har putsat varandras kannor, sorterat varandras kaffe, burit varandras kvarnar, lyssnat på varandras presentationer och smakat smakat smakat varandras kaffe - inte bara denna helgen, utan under flera månaders träning.

Vi på da Matteo har varit med sedan man började tävla i kaffe - tävlat, dömt, organiserat, satt regelverk - i Sverige och internationellt. Vårt engagemang i tävlingarna har varit fundamentalt för att vi ska befinna oss där vi är idag. Dessa senaste framgångar är ett resultat av detta engagemang.

 

Världens åttonde bästa provsmakare av kaffe

I juni var vi på World of Coffee i Budapest där World Brewers Cup, World Latte Art Championship samt World Cuptasters Championship avgjordes. Vi ä stolta att meddela att Markus Vestergaard placerade sig på åttonde plats av 42 tävlande, i World Cuptasters Championship. Clara Drake Pihlgren placerade sig på plats 29 av 39 i World Latte Art Championship och Albin Frid placerade sig på plats 28 av 41 i World Brewers Cup. Stort grattis till er alla!

da Matteos tävlingsframgångar 2017

1:a pris Swedish Barista Championship - Steven Moloney
1:a pris Swedish Latte Art Championship - Clara Drake Pihlgren
1:a pris Swedish Brewers Championship - Albin Frid
1:a pris Swedish Cuptasters Championship - Markus Vestergaard
2:a pris Swedish Brewers Championship - Gabriella Runesson
2:a pris Swedish Cuptasters Championship - Albin Frid
3:a pris Swedish Brewers Championship - Filip Odeholm
3:e pris Swedish Cuptasters Championship - Christofer Landström
4:e pris Swedish Cuptasters Championship - Clara Drake Pihlgren
8:e plats World Cuptasters Championship — Markus Vestergaard

 

Presskontakt
Pernilla Olow Gard
+46 735 16 33 61
pernilla@damatteo.se