Espresso Masterclass

Oavsett om du har en egen espressomaskin eller om du helt enkelt är nyfiken på hur du gör en perfekt espresso och jobbar som barista så är detta kursen för dig.

Vår espressokurs hålls i vårt rosteri av Albin Frid, Swedish Brewers Cup Champion 2017 och silvermedaljör 2018. Kursen fokuserar på att ge dig verktygen du behöver för att göra din perfekta espresso, oavsett vilket kaffe eller utrustning du använder.

Vi inleder kursen med teori — vad som utmärker espresso som bryggmetod och vad som krävs för att brygga bra espresso. Efter det fortsätter vi med en kort espressoprovning där vi lär oss om smaker i espresso och hur vi utvärderar dem. Vi går därefter vidare till maskinen för att få så mycket praktik som möjligt. Vi visar på rätt och fel i espressobryggning och avslutar med att ge dig verktygen för att göra det perfekta mjölkskummet så att du kan göra en krämig och god espresso med skummad mjölk.

Espresso Masterclass hålls på söndagar kl 15.30-18.30 i vårt rosteri på Magasinsgatan 17A i Göteborg, med fyra deltagare per kurstillfälle. Vid för få deltagare flyttas kursdatumet framåt. Kursen hålls på svenska.

Kursavgift är 1200 kr per person. Anmälan görs till kurs@damatteo.se, ange hur många som vill komma samt bifoga ett telefonnummer till personen vars namn kursen bokas i, så skickar vi en bekräftelse. Er plats på kursen är reserverad först när ni fått en bekräftelse per mail.

När baristakursen är avslutad har ni möjlighet att köpa med er kaffe hem med 20% rabatt.

Aktuella datum vårterminen 2018:

18 mars Fullbokad
8 april
22 april Fullbokad
13 maj
27 maj
10 juni

Espresso Masterclass

3 timmar
1200 kr/pers