Espressokoncept

2018 MODERN espresso

Så här smakar vår moderna espresso. Den är frisk med lite lättare kropp och fin harmoni mellan sött, syrligt och beskt. Som alla våra blandningar så ändras innehållet i takt med vad säsongen har att erbjuda, men balansen mellan de olika smakerna är alltid lika harmonisk. Elegant och frisk, som en modern espresso skall vara.

Just nu består MODERN espresso av:

100%
Rwanda, Nyamagabe
NYAMURINDA
Processmetod: Washed
Arabicatyp: Red Bourbon
Altitud: 1600 meter över havet

1993 KLASSISK espresso

Vår tolkning av den klassiska espresson är en hyllning till traditionen, med en egen twist. Vi håller oss nära ursprunget, men väljer den kvalitet vi vill ha, blandar bönor efter säsong och rostar varsamt. Resultatet är en fyllig, kryddig espresso med toner av mörk choklad. Det här är da Matteos tolkning av en klassiker.

Just nu består KLASSISK espresso av:

70%
Brasilien Chapadas de Minas
RICARDO TAVAREZ
Processmetod: Natural
Arabicatyp: Catuai
Altitud: 1000 meter över havet

30%
Brasilien, Mantiqueira de Minas
EMILIO RAIMUNDO FARIA

Processmetod: Natural
Arabicatyp: Yellow Bourbon
Altitud: 1200 meter över havet