Espressokoncept
 

2017 MODERN espresso

Så här smakar vår moderna espresso. Den är frisk med lite lättare kropp och fin harmoni mellan sött, syrligt och beskt. Som alla våra blandningar så ändras innehållet i takt med vad säsongen har att erbjuda, men balansen mellan de olika smakerna är alltid lika harmonisk. Elegant och frisk, som en modern espresso skall vara.

Just nu består MODERN espresso av:

100%
Colombia, Palestina
VICTOR BARRERA
Processmetod:
 Washed
Arabicatyp: Tabi
Altitud: 1750 meter över havet

 

1993 KLASSISK espresso

Vår tolkning av den klassiska espresson är en hyllning till traditionen, med en egen twist. Vi håller oss nära ursprunget, men väljer den kvalitet vi vill ha, blandar bönor efter säsong och rostar varsamt. Resultatet är en fyllig, kryddig espresso med toner av mörk choklad. Det här är da Matteos tolkning av en klassiker.

Just nu består KLASSISK espresso av:

50%
Brasilien Chapadas de Minas
PRIMAVERA
Processmetod:
 Natural
Arabicatyp: Catuai
Altitud: 1000 meter över havet

50%
Brasilien Mogiana
SERTAOZINHO
Processmetod:
 Pulped natural
Arabicatyp: Gul och röd Bourbon
Altitud: 1000-1350 meter över havet