Elbryggare

På 60-talet ersatte elbryggarna vårt traditionella kokkaffe och idag finns det otaliga elbryggare på marknaden. Att tänka på när du väljer bryggare är att bryggtemperaturen bör ligga mellan 92-96 grader samt att bryggtiden bör ligga mellan 4-6 minuter. Detta är en del av de riktlinjer som European Coffee Brewing Centre har när de godkänner elbryggare, och just deras godkännande kan vara bra att titta efter. Tänk också på att en egen kvarn är A och O för att få riktigt gott kaffe.

Dosering kaffe: 60 gram
Malningsgrad: Medium
Dosering vatten: 1 liter / 1000 gram


Så här gör du

Sätt i filtret i filterhållaren. Skölj igenom med lite vatten för att få bort papperssmaken. Mal kaffet och lägg i filtret. Sätt på bryggaren. När kaffet har täckts med vatten - rör om så att allt kaffe blandar sig med vattnet. När bryggningen är klar, ta av kannan från värmeplattan och servera direkt eller häll över på termos så att det inte bränns vid.