Kaffe från Centralamerika

 

 

Costa Rica Tarrazu

DON CARLOS MONTERO

La Pastora är namnet på den gård som tillhör Carlos Montero och hans familj. De mogna bären tas om hand vid familjens egen processtation Don Eli, vilket gör att Carlos kan välja att förädla kaffet på det vis han själv önskar. Förutom ökad kontroll över processen ger det dessutom möjlighet att dela upp skörden från de olika lotterna och på så vis kunna få fram de olika karaktärerna som finns i varje lott, beroende på var och hur kaffet har vuxit. Detta är andra året vi köper kaffe av Don Carlos Montero.

 

Smakprofil: Söt och krämig med toner av apelsin och choklad

Processmetod: Washed

Arabicatyp: Catuai

Altitud: 1900 meter över havet

Skördat: Mars 2017

 

 

Honduras La Paz

MARYSABEL CABALLERO

Smakprofil: Rund och balanserad med toner av plommon och russin

Processmetod: Washed

Arabicatyp: Catuai

Altitud: 1600 meter över havet

Skördat: Februari 2017