Kaffe från Afrika

 

Etiopien Guji

BURTUKAANA

Etiopien är kaffets hemland och den bördiga, rödbruna jorden i området Guji sätter en karaktäristiskt blommig prägel på det kaffe som växer här. Den höga växthöjden har låter leder till att kaffebären mognar långsamt och när de sedan skördas och tas till processtationen Adola, har ägaren Israel Degfa och hans kollegor ett mycket viktigt och noggrant sorteringsarbete framför sig. Bären har sedan soltorkats hela vilket resulterar i detta söta kaffe med mycket kropp och tydliga toner av mogna röda bär.
 

Smakprofil: Krämig med toner av svart te och mogna röda bär
Processmetod: Natural
Arabicatyp: Etiopisk heirloom
Altitud: 2100 meter över havet
 

KÖP DETTA KAFFE >>>

 

Rwanda Rulindo district

BULIZA PB

I norra Rwandas högt belägna delar ligger tvä stationen Buliza. Hit kommer cirka tusen bönder som odlar sitt kaffe i den rika, vulkaniska jord som finns i omgivningen. På tvättstationen sorteras först omogna bär bort. Därefter skalas kaffet mekaniskt och sorteras upp efter storlek. Allra minst är de så kallade pärlbönorna. I vissa fall befruktas endast ett av kaffebärets två fröer, vilket ger dessa bönor utrymme att bilda en rund, pärlliknande form inuti bäret.
 

Smakprofil: Mjuk och söt med toner av jasmine och röda vinbär
Processmetod: Washed
Arabicatyp: Bourbon peaberry
Altitud: 1800 meter över havet