Kaffe från Afrika

 

 

Etiopien Guji

DIIMA

Kaffet från Diima har producerats av runt 850 bönder som har cirka 1500 kaffeträd var. Denna gemensamma insats från alla bönder ger ett stort urval vilket gör att potentialen för riktigt bra kaffe blir högre när bären kommer till processtationen för sortering. Vi köper kaffe av den främsta graderingen som har soltorkats och processats till ett kaffe som smakar precis så som vi tycker om soltorkat kaffe från Etiopien - sött och bärigt.

 

Smakprofil: Söt och krämig med toner av jordgubb och choklad

Processmetod: Natural

Arabicatyp: Heirloom

Altitud: 1900 meter över havet

Skördat: Januari 2017

 

 

Etiopien Yirgacheffe

KOCHERE

Israel Degfa är ägare av flera tvättstationer i Etiopien, inklusive Magarrisa i Kochere, där detta kaffe är från. Vi har köpt kaffe av Israel de senaste tre åren och kvaliteten imponerar på oss varje år. Israel är också engagerad i det viktiga arbetet kring att öka spårbarheten av etiopiskt kaffe, vilket påverkar hela den etiopiska specialkaffeindustrin, och vi är väldigt stolta över att arbeta med honom.

 

Smakprofil: Elegant med toner av svart te, bergamott och citrus

Processmetod: Washed

Arabicatyp: Heirloom

Altitud: 1900 meter över havet

Skördat: Januari 2017

 

 

Etiopien Limu

BIFTU GUDINA

Biftu Gudina är ett kooperativ i regionen Oromia i sydvästra Etiopien. Här odlas fantastiskt kaffe av småbönder som tar sina bär till den gemensamma processtationen för att tvättas och torkas. Oromia är ett spännande område för kaffeodling i Etiopien, här satsas mycket på utveckling av kaffekvaliteten. Detta kaffe är ett resultat av det - en ren kopp med toner av citrus och röda bär.

 

Smakprofil: Krämig och floral med toner av citrus och röda bär

Processmetod: Washed

Arabicatyp: Heirloom

Altitud: 1800-2000 meter över havet

Skördat: Januari 2017