Kaffe från Afrika

 

 

Etiopien Guji

DIIMA

Kaffet från Diima har producerats av runt 850 bönder som har cirka 1500 kaffeträd var. Denna gemensamma insats från alla bönder ger ett stort urval vilket gör att potentialen för riktigt bra kaffe blir högre när bären kommer till processtationen för sortering. Vi köper kaffe av den främsta graderingen som har soltorkats och processats till ett kaffe som smakar precis så som vi tycker om soltorkat kaffe från Etiopien - sött och bärigt.

 

Smakprofil: Söt och krämig med toner av jordgubb och choklad

Processmetod: Natural

Arabicatyp: Heirloom

Altitud: 1900 meter över havet

Skördat: Januari 2017

 

 

 

 

Etiopien Limu

BIFTU GUDINA

Biftu Gudina är ett kooperativ i regionen Oromia i sydvästra Etiopien. Här odlas fantastiskt kaffe av småbönder som tar sina bär till den gemensamma processtationen för att tvättas och torkas. Oromia är ett spännande område för kaffeodling i Etiopien, här satsas mycket på utveckling av kaffekvaliteten. Detta kaffe är ett resultat av det - en ren kopp med toner av citrus och röda bär.

 

Smakprofil: Krämig och floral med toner av citrus och röda bär

Processmetod: Washed

Arabicatyp: Heirloom

Altitud: 1800-2000 meter över havet

Skördat: Januari 2017

 

 

 

 

Kenya Nyeri

GURA

Gura är en processtation som ägs av Othaya-kooperativet i Nyeri. Det är en av 19 stationer som kooperativet äger och den här ligger i ett område som är känt för höga växthöjder och skiftande mikroklimat. Detta, i kombination med den vulkaniska jorden i närheten av Mount Kenya, är vad som ger detta kaffe sin unika karaktär som vi tycker så mycket om. På 1800 meter växer kaffebären som tas hand om av ungefär 600 bönder som är medlemmar i kooperativet som driver processtationen Gura. Stationen är namngiven efter, och belägen intill, Kenyas snabbaste flod Gura. Stationen startades 1945 och är känd för att producera kaffe av hög och jämn kvalitet.

 

Smakprofil: Mjuk och komplex med toner av mogna röda bär

Processmetod: Washed

Arabicatyp: SL28, SL34, Batian, Ruiru 11

Altitud: 1800 meter över havet

Skördat: Januari 2017