Julkaffe 2017

Årets julkaffe odlas av Robert Pillimué på hans gård La Reforma, i området Cauca i Colombia. Detta är ett perfekt kaffe i jul — fylligt oh sött med toner av kanderade nötter och karamell.

Robert Pillimué fick tidigt lära sig om kaffe av sina föräldrar Maria och José, som även de var kaffeproducenter, och han hjälpte redan som tonåring till med skörden. Senare ärvde han två gårdar på en hektar vardera, varav La Reforms var en utav dem. Robert och hans familj är inriktade på att odla kaffe av så hög kvalitet som möjligt och ett av stegen de tagit mot detta är att investera i nya torkbord. Detta tillåter högre kontroll över den viktiga torkningsprocessen, vilket i många fall kan vara en stor utmaning i Colombias evigt skiftande väderförhållanden. Ett annat steg mot högre kvalitet som Robert har tagit är att han de senaste tre åren har börjat läsa olika utbildningar och kurser i staden Pitalito, tre timmar från hans gård. Där har han bland annat fått lära sig att rosta och koppa sitt eget kaffe, vilket är ovanligt för kaffeproducenter i Colombia. Detta ger ytterligare ett steg av kvalitetskontroll och förståelse för kaffet han odlar. Sin nya kunskap delar han också med sig av till sina grannar för att försöka hjälpa till att höja nivån på kaffet i hela området där han och hans familj bor och arbetar.

Smakprofil: Fylligt och sött med toner av kanderade nötter och karamell
Processmetod: Washed
Arabicatyp: Caturra
Altitud: 1800 meter över havet
Skördat: Juli 2017
 

Julkaffet säljs på våra kaféer, i da Matteo Handel (Vallgatan 19) samt vår webshop. Kaffet säljs i 500 grams påse och kostar 219 kr.